söndag 8 april 2012

Stugan redo för sommaren

Vi bestämde oss för att åka till stugan på långfredagen och göra den färdig för sommaren.
Vädret började väl inte så kul. När vi åkte hemifrån så var det mulet....sen mötte vi snön...och till sist så var det solsken. Helt underbart.
Det brukar vara sjö här strax innan Långflon, men de har tappat i Höljesdammen och då blir det bara månlandskap kvar.
Stannade i Jordet och köpte fiskekort och wienerbröd. Köpte förresten garn Viking Superwash i cerislila melerat. Kostade 20 nrk för 50 g. Sen var jag ju tvungen att köpa stickor åxå. Sen när jag hade färdigstädat så kunde jag sätta fart med min sjal.
Ett litet smakprov....ja ni ser väl bilpåsen?

Nåväl när vi kom till stugan så hade vi -0,1 INNE och 0,3 ute. Det var inte varmt kan jag lova. Så det var bara att börja elda i kaminen och ställa upp dörren så den unkna vinterlukten försvann. 
KM hämtade vatten
så att vi fick kaffe. Satt sen på verandan med en pläd om benen (hade ju inga thermobyxor med) och drack kaffe och käkade wienerbröd. Jag hade då fingervantarna på mej och jag fick en vääääldigt konstig blick av min älskade make....ha vantar på och äta wienerbröd???? Ja är det kallt så är det....ingenting konstigt med det...
När det blev ca 10 grader inomhus, så var det dags att börja städa.....med fingervantar på...konstig blick igen....men det gick så mycket lättare att hålla dammtrasan då. Efter att golvet var torkat (utan fingervantar) så startade jag ugnen och satte in vår medhavda Janssons frestelse. Till den blev det köttbullar, korv, sill och ägg. Det smakade himelskt.

Älven var isbeklädd med det började bli öppet vatten mitt ute i älven. När det väl börjar dra med sej isen, så går det fort. Det var även öppet vatten vid land.

Satt och lekte lite med kameran  när vi drack vin:)))))Månen spelgar sej fint på isen.


Utsikt från dass. Kl 22.00 ca


På söndag morron när jag vaknade, så tyckte jag att det var lite kyligt inne. Jag hade sovit gott hela natten, bara varit vaken en sväng. Kände mej ganska pigg och utvilad så jag hoppade ur sängen. På med raggsockar, mysbyxor och morgonrock. Sen var det bara att elda i kaminen. Hmmm vi hade 10 grader inne, ute var det -9,5. Inte konstigt att det var kyligt. När jag tittade på klockan var den bara 6.15....tur att jag var pigg. Kaffet kom på i en rasande fart så jag fick nåt varmt i mej. Efter nån timma så var värmen uppe i 15 grader, så då vågade sej lille maken ur sängen. Ja han har faktiskt eldförbud...vi får vädra och gå ur stugan annars:)))
Vädret var klart så det skulle nog bli en fin dag.
Visst är det tjusigt?

Idag åkte vi hem, ja det var planerat så. Stannade i Jordet och köpte mera garn...gråsvart melerat och blågrönt melerat.
 Vi hade fint väder på hela resan och som vanligt så är det skönt att komma hem.

Ha det gôtt.


1 kommentar:

  1. Ååååå va vackert vid eran villa! Skulle inte ha nåt emot den utsikten! Trevlig fortsatt påsk!

    SvaraRadera