söndag 27 juli 2014

Batik och FjällbackaHar varit lite nyfiken på Fjällbacka, så vi bestämde att ta en dagsutflykt dit. Vädret visade sej från sin bästa sida och det var vi ju glada för.
Hade kikat på Rikstäckets hemsida, för att se om det ev kunde finnas någon quiltbutik på vägen ner. (Tack snälla för en suverän sida!) Och DÄR på nästan första parkett fanns Annas Batik. Jag hoppade av glädje, men maken var väl inte lika entusiastisk (bara nästan). Ni ska veta att jag har en man som puffar på mej i både tyginköp och sömnad....Jag har dragit en högvinst där:))
Efter lite mailkontakt med Anna så bestämde vi en tid. Jösses så många vackra tyger hon hade...glömde dock att fota i butiken. Jag har inte varit speciellt förtjust i batiktyger, men det är ju inte värre än att man kan ändra sej....eller? Jag blev alldeles hänförd av de vackra tygerna, så det var några som fick flytta till Edsvalla.

Visst är de vackra, dessa handtryckta tyger från Bali?

Sen så fortsatte färden mot Fjällbacka. Vi parkerade på ett "gärde" som de hade gjort en fin parkering på. Så vi fick en lite promenad i värmen.
 Ja kyrkan är väl antagligen flitigt fotograferad, så jag skulle inte vara sämre jag. Den reste sej mäktigt upp, där den stoltserade. Vi var dock inte in i den...varför vet jag inte.
Fjällbacka kyrka.

Sen travade vi upp på Vetteberget.

Det var många trappsteg och även många stenar att trampa på, men upp kom vi.

Där under den stora stenen fick man gå.

Sen skulle vi upp för alla trappor...det var många, men med många avsatser. Det var tur för annars skulle jag nog stannat nere. Man fick liksom ingen höjdrädsla.

Här är utsikten underbar och med detta väder så hade vi tur. Det fläktade knappt där uppe.

Efter lite mat i magen och lite "kik" i affärerna (hade ingen shoppinglust för det var för varmt) så drog vi vidare till Hamburgsund. Efter lite strosande där så bar det av hemåt.


(Bild lånad av www.motorcentrum.se)


Nästa gång vi åker, så ska det inte vara så varmt. För man orkar nästan inte med sej själv i denna värme som har varit.

Inatt så har vi fått 9 mm regn och lite åska....och jag tyckte det var skönt!!!....och det kommer från en som är åskrädd!!

Må så gott!

1 kommentar:

  1. Fjällbacka kyrka där är jag konfirmerad och på Hökebacken (på bilden högst upp till höger) i Hamburgsund bodde min mormor och morfar när vi inte var ute på Väderöarna där han arbetade!! Oj vad jag längtar dit när jag ser dina bilderBambikram

    SvaraRadera