söndag 1 september 2013

Trisse

Häromdagen så plockade jag ur en bokhylla (rummet ska renoveras) och där hade jag lite...eller många fotoalbum. Det är ju livsfarligt att börja bläddra i dom...tiden rusar iväg.
Men jag hittade ett kort på vår gamla katt Trisse.


Han flyttade till oss 1982. Han var ingen knäkatt.....men när jag hade morgonrocken på mej, då skulle han snutta på tyget. Det fanns ju inget att välja på så jag klippte bort en ficka, så på det viset fick han en egen snuttetrasa. Han låg mellan Ove och mej och spann, trampade och snuttade:))))))))))

Har ju läst om att katter inte går att flytta....men Trisse flyttade med oss två gånger och det var inga problem alls. Det var ju bara matte som var sååååååååååååååå orolig när han gick ut, men så fort man ropade på honom så svarade han och kom.
Han fanns hos oss fram till hösten 1996. Han började både se och höra dåligt, då tyckte vi det var skonsammast för honom att få somna in. Det var en helvetesresa att åka iväg med honom, men helt rätt beslut förstås. 
Nu sover han tillsammans med vår älskade Missen och våra två kaniner Kalle och Snuffe.

Må gott!4 kommentarer:

 1. Dessa ljuvliga katter.När vi flyttade till Hönö och tog med vår katt, så försvann hann i flera dagar. Vi trodde att han aldrig skulle komma tillbaka, men jodå.Han kom , så visst går det att flytta katter. men det är nog en omställning innan de får satt sitt revir.
  Vi har djurkyrkogård i vår trädgård:-))

  kram Gudrun

  SvaraRadera
 2. Men sådan fin kisse.
  Usch ja det vet ju alla djurägare hur hemskt det är att bestämma sig för att låta sitt älskade djur att somna in. Men de kommer alltid att finnas i våra hjärtan även om man saknar dem så in i norden.

  SvaraRadera
 3. Ja dessa älskade håriga vänner. Vår katt Totte försvann en augustidag för mååånga år sedan, men han har sin egna lilla vrå i mitt hjärta ännu och kommer alltid att ha.
  Västen i ribbtrikå har jag sytt från ett mönster i tidningen Ottobre nr. 2/2012. Där har de använt den som en ärmlös sommartopp, men jag tyckte att den mycket väl skulle fungera som väst.
  Ha ett skönt veckoslut!

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Du undrade över mina kaskadpelargoner... Här kommer svar:
  Temperatur: 12-17 grader, något ljus: Nej, mörkt i källaren, klippa ner: nej, lät allt bara stå i balkonglådorna, tagit bort jord: Nej.
  Klippte ner, planterade om i ny jord, vattnade och satte ljust under lysrör i slutet av januari.
  Ha det bloggfint,
  Charlotta
  Cesars trädgård

  SvaraRadera