söndag 25 september 2011

Härlig helg

Denna helg har varit en trädgårdshelg tack vare fint väder.
Igår så fick buskarna ny frisyr...det blev de väldigt glada för...de spretade överallt.
Idag så har jag fotat lite i trädgården och donat i växthuset....åh vad det är mysigt där inne:))) Satt och drack en kopp kaffe där och bara myste....härligt. Har även satt tulpanlökar i kruka.

Elefantgräs
Miscanthus Rotfeder

Helbild på elefantgräset

Höstsilverax
Actaea simplex Brunette

2 sorters tulpaner

Ny fågelstuga
Får se om de får någon post:)))

Mitt växthus:))

Kunde inte motstå denna kanna.
Den är inhandlad hos Petter i Boa i Höljes.
Åker ni förbi där, måste ni bara in. Det är en sevärdhet:))

De afrikanska margeriterna har fått flytta in i växthuset, så här på slutklämmen.

Åsså har jag gjort färdigt en nesse...hihi.


Har grillat kycklingfilé idag...till det blev det potatisgratäng och exotic mango, en kall sås.
Mummmms smakade det.

Må så gott!

3 kommentarer:

 1. Tack för dina underbara kommentarer till Donnas blogginlägg. Nu vill hon ta över. Jag funderade om jag kunde plantera lökar i en kruka. Var ställer du krukan på vintern? Spricker inte krukan om den står ute. Skulle gärna vilja plantera lökar i krukor. Jag har två kopparlådor som jag täcker med frigolit och en presenning, men det är kanske onödigt.Kram/ Cats

  SvaraRadera
 2. Krukorna ska få stå ute ca 14 dagar, helst i regn, men får vattna istället (nu när vi ska få finare väder). Riktigt rejält.
  Jag har plastkrukor, för det var de som var rejälast.
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Det är rogivande att vistas i trädgården och lyckliga du som har ett växthus. Vi ska passa på att äta surströmming utomhus en gång till medans det är så varmt och skönt och då vore ett växthus perfekt. Vi får elda i vår mexikanska spis istället och sätta på infravärmen. Nu har vi skördat de sista tomaterna och Västeråsgurkorna.
  Jag har grävt ner påskliljor- och narcisslökar i trädgården lite här och där. Dessa blommor äter inte rådjuren. Sedan brukar jag plantera tulpanlökar i mina kopparlådor. Jag ska klippa ner all krasse som växer i lådorna.
  Ha det gott och just nu har Fridolf, Donna och Fritz blivit lovade att få skriva varsitt blogginlägg i slutet av varje månad och fått en egen kategori på bloggen "Katternas blogg"
  Ha det gott!
  Kram
  Cats

  SvaraRadera