lördag 19 januari 2013

Vilken fruktansvärd dag

Idag har jag varit med om något fruktansvärt, men med lycklig utgång trots allt.
Ett av våra grannhus har blivit eldhärjat. Jag hade varit och handlat och när jag kom på vår gata, så såg jag att det rök väldigt mycket från två skorstenar i grannhuset...tänkte jösses vad de eldar mycket där. Men insåg snart att det brann där. Tvärnitade när jag fick syn på grannkvinnan och två av hennes barn (de kom ur bilen som hon hade flyttat). Rusade ur bilen och hörde om de hade larmat...och det hade de. Jag ringde en gång ändå, men fick veta att det var hjälp på väg.

Hon hade fått ut alla sina barn och hundar, men det var en kanin kvar i garaget. Barnen inhyste vi i ett grannhus och hundarna fick komma in hos några andra. När polis och brandkår kom, så berättade jag att kaninen var i garaget. De kunde rädda den som tur var och jag hoppas att den inte fick i sej för mycket rök. Tösen som ägde kaninen var helt förkrossad innan hon fick veta att den var i säkerhet.

Huset blev utbränt men det går att rädda.
Branden ska ha startat i köket och en av hundarna slagit omkull ett ljus som tänt eld på en gardin.

Ja fy så fort det gick....men tur att de klarade sej.
VAR RÄDDA OM VARANDRA!!!!!


3 kommentarer:

 1. Usch vad hemskt! Vilken tur i oturen att de var hemma och att alla levande klarade sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst var det. Jag har sovit dåligt inatt och tänkt på de drabbade... har känt röklukt..fanns kanske i näsan på mej.

   Radera
 2. Fy vad otäckt, eld är verkligen inte att leka med.....
  Ett hus här i vårat samhälle brann ner till grunden här alldeles runt jul, kvinnan klarade sig svårt brännskadad men mannen i huset brann inne....såå himla otäckt. Tur att dina grannar klarade sig så pass bra trotsallt!

  Kram kram

  SvaraRadera