söndag 16 november 2014

Ängla(lik)a Hälge

Hörde av grannarna som brukar vara ute i skogen med sin voffsing, att de hade träffat på ett älg-lik. Klart att fotonörden blev hysteriskt intresserad och ville dit. Så igår bestämde jag och maken, att ta med kameran och traska ut i "vildmarken".  Hade fått beskrivning hur vi skulle gå.....men hur lätt är det att göra en "vägbeskrivning" i skogen...ja, och än mindre...att fatta. Men efter någon timma till skogs, så hittade vi platsen. Det fanns inte mycket kvar av Hälge...men det luktade ändå typ "inälvor" blää. Han kan inte ha legat där så länge. Ska kolla med grannarna när de upptäckte honom och hur han såg ut då.

Det verkar ju inte vara en liten älg.Så här såg platsen ut.

Klövarna borta...

....de låg en bit därifrån.
Det låg skelett-delar spridda omkring på platsen.

Det har nog varit ett och annat djur som försett sej med lite käk.
Man blir ju lite nyfiken på vad som kan ha hänt. Det kan ju vara en trafikskadad älg eller så kan det vara en varg som rivit honom. Varg finns ju här, så det är inte omöjligt. Men det lär man inte få veta.
När vi sen skulle gå hemåt, så bestämde vi att gå en annan väg. Ett tu tre så knakade det till och gissa om jag blev skraj....men vet inte vad det var som lät...vi såg inte till nåt levande väsen i vart fall

Hade väl lite älgfobi just för tillfället......


Må så gott!!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar