måndag 11 augusti 2014

Kinesiska lyktor

Första veckan på min semester så hade jag bestämt mej för att sy kinesiska lyktor. Hade fullt sjå med att klura ut hur jag skulle sy...så det blev lätt. Till slut trillade 50-öringen ner och det gick som en dans. Det blev 7 lyktor sydda. Sen så blev det vecka 2 och vecka 3 av min semester men inga flera lyktor. När det sen var sista veckan och jag inte hade sytt flera, så bestämde jag mej för ett ryck.
 Fram med alla grejer och så sydde jag första sömmen....som jag fick sprätta...detta upprepade sej 5 ggr...ja ni läste rätt. Tänk att vara såååå trög så att man glömt hur man gjorde för 3 veckor sen???!!!! När jag sen ääääntligen kom på hur jag gjorde, så tog jag fram min kamera och förevigade det.

Dessa tyger har jag använt till projektet.

Det är graderat 60 grader på en av mina skärmattor och det var till stor hjälp för mej. Svarta tyget får följa markeringen 60 grader och det orange ligger längs med vågräta linjen.

Dags att sy första sömmen...

Vik pappret vid sömmen för att skära rent, med 1/4" sömsmån.

Skära rent igen, med samma sömsmån.

Lägg ut efter 60 grader igen, men tvärsemot, till andra sömmen.

Dags att sy söm nr 2.

Vik pappret i sömmen och skär rent.

Skär rent remsan.

När remsorna till lyktan är klara, så dra bort pappret på baksidan.

De 8 remsorna är klara för att sys ihop.

Så här blev min kineslykta.


Detta kanske är till hjälp för någon mer...annars till mej själv om jag ska sy nån annan gång. Det finns kanske lättare sätt att sy på, men detta är min variant.


Idag är det måndag och då länkar jag till Eva som har Visa och Berätta.

Nu ska jag sy någon mer lykta.

Må så gott!

Gunilla
5 kommentarer:

 1. Dessa lyktor har jag väntat på att få se och så blir det idag på Visa och Berätta måndag..jag tackar för att du vill INSPIRERA oss alla med din länkning!Kram från Bambi

  SvaraRadera
 2. Tusen tack för glad kommentar hos mig, Gunilla! Varför har jag inte hittat dig förut men nu hittade ju du mig så nu kan jag få njuta dina fina alster! :-)) Blir väldigt nyfiken på att prova kinesiska lyktor nu när jag får se hur du gör. Det kommer att bli jättefint, så jag följer nyfiket vidare.
  Kramisar

  SvaraRadera
 3. Dette så litt vanskelig ut, og jeg forstår godt at du hadde glemt hvordan du gjorde det, men det var smart å ta bilder av prossessen. Lyktene var kjempeflotte!

  SvaraRadera
 4. Snygg färgkombination. Först trodde jag att du verkligen sydde en lykta:-) så jag tittade med spänning och sen när det blev ett snyggt block var jag inte alls inställd på det hihi / L8

  SvaraRadera
 5. Tack för info om hur man gör. Detta måste jag bara testa en dag.
  Och så fint ditt block blev!
  Kram

  SvaraRadera