måndag 4 augusti 2014

Scraps och tygsortering

Oj, då har vi kommit in i augusti. Har en vecka kvar av min semester och får då lite panik som vanligt.
I veckan som gick var vi till stugan i Norge. Där har vi ingen ström (förutom solcell) så min symaskin får INTE (snyft) följa med. Så när nästan allt var packat i bilen, så rusade jag ner i källaren och plockade ihop en scrapslåda, skärmatta och rullkniv. Så man har lite tidsfördriv.

Här har jag kommit en bit på väg. Som ni ser så är jag rädd för att torka ut:))

Utsikten kan man INTE klaga på...vädret visade sej från bästa sidan när vi kom dit.

 Istället för att bara skära kvadrater, så gjorde jag remsor också. Visst var det smart?...men det berodde nog mest på latheten från min sida:))

Gissa om jag var nöjd? Men jag hade kunnat ta med mera tyg, men sånt vet man inte i förväg, skulle ju fiska också (fick bara 10 olovliga småttingar).


Väl hemma igen så var det dags att sortera tyger....hade köpt lådor på IKEA för länge sen. Så nu satte jag fart med att vika tygerna lite annorlunda för att fylla lådorna. Meeeeen lådorna tog slut. Så igår (söndag) efter vårt första åskoväder, drog jag in till IKEA och inhandlade lite flera lådor. Sen tillbringade jag dagen med att sortera klart. Var i uterummet men flydde in lite då och då....när åskan var lite för närgången. Tycker inte om att den ska vara sååååå nära.


Så här ser mina godislådor ut och jag är jättenöjd med min insats. Sa till ena sonen att nu behöver jag verkligen inte mera tyg och sa i nästa andetag när jag vek ett tyg som jag hade pyttelite av....måste nog köpa mera av detta:)))....ja så kan det gå. Förstår inte varför han smålog då!!!!

Mitt lilla strykjärn som är superbra att ha med sej i uterummet när man bara ska stryka sömmar mm.


Idag är det måndag och då länkar jag till Eva som har visa och berätta.

Ska försöka att sy lite idag. Började ju på kinesiska lyktor, så det är väl bäst att sy vidare på dom.

Må så gott!!

6 kommentarer:

 1. Vi har haft samma trevliga sysselsättning i veckan ,Visst är det härligt att få ordning och reda på sina småbitar.Nu hoppas jag att vi har INSPIRERAT flera av våra vänner att ""röja""
  Tack för du länkar denna måndag till Visa och Berätta!!Bambikram

  SvaraRadera
 2. Vilken fin ordning du har fått i dina lådor, synd bara att det inte brukar dröja så länge förrän det inte ser ut så där fint (egen erfarenhet), bra att skära remsor istället för kvadrater och rektanglar! Kram

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga lådor du har, synd du inte behöver mer tyg bara:O))))) Kram Immi

  SvaraRadera
 4. Vilken utsikt du har i stugan! WAW!
  Vilken härlig ordning du har fått i dina lådor!
  Härligt!
  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 5. Vilka godislådor du har. Remsor är bra att skära.

  SvaraRadera
 6. Oj vilka härliga lådor! Ordning o reda! Men det är ju så att vissa tyger vill man inte vara utan så jag förstår precis vad du menade!
  Kram

  SvaraRadera